Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вино

Середа, 7 жовтня 2020, 16:00

У 2021 році введуть нульове мито на ввезення вина з ЄС

вино

Україна з 2021 року введе нульове мито на ввезення вина з ЄС.

Про це повідомляє Інтерфакс-України.

Як заявила директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації, міжнародний консультант ФАО ООН Катерина Звєрєва, нульове мито на ввезення вина з ЄС буде введено з 2021 року згідно із зобов'язаннями України щодо обнулення імпортних мит на низку товарів протягом семирічного періоду після укладення економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"З 2021 року буде введено нульове мито на ввезення вина до України. При цьому на сьогодні складається не найкраща ситуація на виноробному ринку – на 25-30% збільшився імпорт вина до України, порівняно з минулим роком", – пояснила Катерина Звєрєва.

За її словами, у 2019 році Україна експортувала вина на 11,9 млн доларів, а найбільшим зовнішнім ринком для українських виноробів стали Казахстан та Німеччина. Водночас імпорт вина минулого року становив 146,7 млн доларів.

Окрім того, в першому півріччі цього року Україна експортувала вина на 6,1 млн доларів, а імпорт становив 67,9 млн доларів.

"За даними статистики ми можемо побачити, що в грошовому вираженні експорт нижче за імпорт в 11 разів. Традиційно найбільшим постачальником вина до України є Італія. За шість місяців цього року Україна завезла італійського вина на 20,7 млн доларів. Друге місце в списку належить Франції (10,5 млн доларів), третє – Німеччині ($9,9 млн доларів). З інших країн Україна імпортувала вина на 26,7 млн доларів", – наголосила Катерина Звєрєва.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський запровадив свято для виноробів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.