Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

lviv.globalinfo.ua/

Понеділок, 17 грудня 2012, 14:22

Різдвяний ярмарок не приносить коштів до бюджету Львова – Гутник

ТзОВ «Львівські ярмарки», який є організатором Різдвяного ярмарку у Львові, за оренду прощі в центрі Львова вносить в казну міста лише 15 тис. грн. за цілий місяць проведення ярмарку.

Про це сьогодні на прес-конференції розповів голова депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради Андріан Гутник.

На думку депутата, 15 тис. грн. – це дуже смішна оплата за 500 м кв. землі в центрі міста та ще й зоні ЮНЕСКО. Організатори запевняють, що готові платити більшу ціну, і конкурувати, але міська рада виставила їм таку «подарункову» ціну. «На конкурентних засадах ділянку можна була б здавати в оренду різноманітним підприємствам Львова і громада міста отримувала б від цього значно більше користі», - наголосив Андріан Гутник.

Львівська міська рада неякісно підходить до проведення Різдвяного ярмарку у Львові. Аукціон, який би мав відбуватися для бажаючих організовувати такі ярмарки, не проводиться. «Я отримав інформацію, що підприємці не звертаються з такими пропозиціями, але, наскільки мені відомо, це неправда. Їх відразу відсилають до ТзОВ «Львівські ярмарки», яке є єдиним підприємством, котре вже 4-ий рік поспіль проводить Різдвяний ярмарок у Львові, і вже воно надає можливість за 11 тис. грн. орендувати дерев'яний будиночок для реалізації своєї продукції впродовж Різдвяного ярмарку», – додає Андріан Гутник.

Депутат вважає, що ярмарки такого типу є потрібними, оскільки створюють добрий імідж для Львова. В багатьох європейських містах такі заходи проводяться вже багато років і саме ті міста повинні бути прикладом для Львова в проведенні таких ярмарків. «Потрібно зробити переоцінку площі, бо те, що зараз відбувається – просто безгосподарність. Міський бюджет повинен отримувати кошти від таких заходів», - підсумував голова депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради Андріан Гутник.

Нагадаємо, вперше Різдвяний ярмарок у Львові пройшов у 2009 - 2010 роках, і був першим різдвяним ярмарком західноєвропейського зразка в Україні. Цього року він триває з 8 грудня до 14 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.