Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

цукор

glavcom.ua

Четвер, 15 жовтня 2020, 13:26

В Україні значно зростуть ціни на цукор

цукор

До кінця року ціни на цукор зростуть до 15-16 тис грн/т.

Про це повідомляє Аgronews.

Як заявив заступник гендиректора з економічних питань A’SPIK group Дмитро Панчук, ціни на цукор на внутрішньому ринку після різкого підвищення тижнем раніше трохи відкотилися, проте цукор на внутрішньому ринку буде дорожчати.

Як зазначається, представники цукрових заводів прогнозують підвищення оптових цін на початку 2021 року до 15-16 тис грн/т (з ПДВ).

Однією з основних причин зростання цін на цукор, за словами Панчука, стала нижча, ніж очікувалося, врожайність цукрових буряків – 400 ц/га замість 500 ц/га.

Крім того, цукристість буряка також нижче прогнозованих показників. Зростанню цін сприяє і активізація сегмента експорту. Зокрема, активізувалися покупці з багатьох ринків СНД. 100 тис тонн цукру було законтрактовано ще навесні по форварду і найближчим часом цей експортний контракт цукрові заводи також почнуть виконувати.

Панчук додав, що цінова ситуація на ринку цукру навесні-влітку 2021 буде залежати від того, які площі будуть засіяні цукровими буряками, а цукрові заводи притримують товар, накопичуючи його на складі в очікуванні більш вигідних цін.

Нагадаємо, до кінця року ціни на хліб зростуть на 15%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.