Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 15:22

З 2021 року запрацюють нові правила вступу до вишів

ВНЗ Львова

Міносвіти затвердило умови прийому на навчання до ВНЗ у 2021 році.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Вчора, 15 жовтня, Міністерства освіти опублікувало умови прийому на наступний рік згідно із яким, основний етап вступної кампанії у 2021 році відбудеться в липні.

"Ми плануємо провести наступну вступну кампанію в липні 2021 року, щоб і вступники, і члени приймальних комісій мали час на відпочинок перед початком нового навчального року. Оскільки ще не відомо, як буде розвиватися ситуація з поширенням коронавірусу, майже всі вступники зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді. Для реєстрації електронного кабінету необхідно мати хоча б один сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту. Ми також плануємо зробити можливим подання документів на зарахування дистанційно: безпосередньо через електронний кабінет вступника з використанням електронного підпису", – зазначив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Як й минулоріч, вступникам на лікарські спеціальності ("Стоматологія", "Медицина", "Педіатрія") для того, щоб взяти участь у конкурсі, потрібно набрати щонайменше 150 балів із другого та третього конкурсних предметів. Однак ця вимога не буде поширюватися на тих, чий конкурсний бал буде вище 175. Обов’язковими предметами ЗНО для вступу на ці спеціальності буде українська мова та математика, а третім предметом вступник зможе обирати біологію, хімію або фізику.

Для вступників на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування обов’язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури, вступники ж на інші спеціальності зможуть проходити тестування лише з української мови.

Наступного року вступник зможе подати на контракт не більш ніж 30 заяв. 

Нагадаємо, УЦОЯО з 2021 року зробив необов'язковим складання ЗНО з української літератури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.