Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Справа Василя Стуса"

radiosvoboda.org

Понеділок, 19 жовтня 2020, 15:52

З книги Справа Василя Стуса суд зобов'язав видалити згадки про Медведчука

"Справа Василя Стуса"

Райсуд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" та видавництво Vivat видалити з неї інформацію про Віктора Медведчука та заборонив її розповсюджувати.

Про це повідомила директорка із маркетингу видавництва Vivat Катерина Аврамчук на своїй ситорінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 19 жовтня, Дарницький райсуд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з неї інформацію про Віктора Медведчука, голову партії "Опозиційна платформа – За життя", який був адвокатом Стуса, та заборонити розповсюдження накладу книги із згадками про нього.

За словами Катерини Аврамчук, видавництво буде оскаржувати рішення суду.

"Цей суд – прямий і очевидний доказ того, що справа, за яку боровся Стус, – незавершена. Ми прийняли непросте фінансове, але цілком зрозуміле для нас з точки зору моралі рішення йти в Апеляційний суд. Заява буде подана як тільки ми отримаємо повний текст рішення суду" – наголосила Катерина Аврамчук.

Згідно з рішенням суду, з книги "Справа Василя Стуса" мають бути видалені такі фрази:

- "... чи була можливість у Стуса обрати "менше зло". Проте є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук";

- "...Медведчук на суді визнав, що всі "злочини", нібито вчинені його підзахисним, "заслуговують на покарання";

- "... він (мається на увазі Віктор Медведчук) фактично підтримав звинувачення. Навіщо прокурори, коли є такі безвідмовні адвокати?...";

- "...розпинав поета (мається на увазі Василя Стуса) – призначений державою адвокат Медведчук";

- "...шістка комуністичної системи Медведчук…";

- "Злочин перед поетом юрист Медведчук здійснив ще й тим, що не повідомив родині про початок розгляду справи… Боявся КГБ чи просто завжди був циніком та аморальним типом?".

"До моменту видалення цих фраз з книги, її заборонили розповсюджувати видавництву Vivat та автору Вахтанг Кіпіані... наклад книги закінчився за лічені хвилини" – додала Катерина Аврамчук.

Нагадаємо, у 2018 році поет і громадський діяч Ігор Калинець під час акції проти Віктора Медведчука у Львові розповів про суд на Стусом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.