Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Вівторок, 20 жовтня 2020, 16:31

Більше 50% українців готові проголосувати при загостренні ситуації із Covіd-19

виборча дільниця

51% українців заявили, що братимуть участь у місцевих виборах у разі загострення ситуації з коронавірусом.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 16-19 жовтня 2020 року.

Згідно з результатами опитування, про свою участь у місцевих виборах заявили 61% українців, натомість 18% – вагаються, ще 7% – можливо візьмуть участь, 13% – малоймовірно. Однак, порівняно із попередніми опитуваннями, зростає виборча мобілізація у молодшій та середній вікових категоріях.

У разі загострення ситуації з коронавірусом готовність взяти участь у виборах підтвердили 51% опитаних, 21% все ще вагаються, 9% – можливо прийдуть на дільниці, 17% – малоймовірно. За останні два тижні зросла кількість тих, хто готовий прийти на дільниці навіть у разі загострення епідемії.



58% опитаних зазначили, що вже визначилися, за кого голосувати, 40% – не визначилися. Серед тих, хто зазначив, що обов’язково прийде на дільниці, визначених – 73%. Відносно вищий рівень визначеності – серед найстарших.

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 5000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 1,4%.

Нагадаємо, за результатими опитування, проведеного протягом 29 серпня – 3 вересня 2020 року, 68% мешканців Львівщини заявили, що братимуть участь у місцевих виборах. 

Додамо, у липні соцгрупа"Рейтинг" провела опитування серед львів'ян щодо виборів міського голови Львова та міських і обласних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.