Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський палац мистецтв

Середа, 21 жовтня 2020, 11:03

Суд визнав незаконною оренду тераси Львівського палацу мистецтв

Львівський палац мистецтв

Суд скасував передачу в оренду арт-майданчика Львівського палацу мистецтв на вул.Коперніка приватній фірмі.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Господарський суд Львівської області підтвердив позицію Львівської обласної прокуратури щодо незаконності передачі в оренду нерухомого майна – арт-майданчика на вул.Коперніка, 17 у Львові.

Арт-майданчик, площею 423,2 кв.м та вартістю майже 793 тис грн, належить КЗ ЛОР "Львівський палац мистецтв".

"Прокурори виявили порушення законодавства під час надання об’єкта у оренду, що призвело до систематичного недоотримання значних коштів обласним бюджетом. Так, попри наявність пропозицій інших учасників, які відповідали умовам конкурсу та пропонували за оренду у кілька разів більшу суму, конкурсна комісія віддала перевагу учаснику, який запропонував найменшу плату" – наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, у лютому цього року терасу Львівського палацу мистецтв віддали в оренду ТзОВ "Львівські події". Фірма мала засклити майданчик та організувати тут культурно-мистецький простір.

Загалом на участь у конкурсі, крім ТзОВ "Львівські події", подали заявки ще й ТзОВ "Будкомінвестиції" та ТзОВ "Регно Італія УА". Згідно з умовами конкурсної комісії Львівської облради учасники повинні були заключити угоду із Палацом мистецтв, яка передбачає погодження художньою радою учасників конкурсу. Однак, як почснили у Львівському палаці мистецтв, таку угоду заключив лише один учасник – ТзОВ "Львівські події", тому його й оголосили переможцем конкурсу.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Львівські події" зареєстроване у Львові з листопада 2019 року, займається організацією конгресів і торговельних виставок. Розмір статутного капіталу підприємства становить 100 000 грн.

Власниками фірми є львів'яни Павло Шерстюк та Зіновій Заранський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.