Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

charivne.info

Понеділок, 17 грудня 2012, 18:56

Славське ТВП працює без дозволу та негативно впливає на екологію Сколівського району

Незаконна робота сміттєзвалище та поганий стан каналізаційних споруд у Славському створюють загрозливу екологічну ситуацію для Сколівського району.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Державного управління ОНПС у Львівській області.

«Славський полігон ТПВ, що розташований в урочищі «Луги», з 2010 року немає дозволу та лімітів на розміщення відходів, оскільки його експлуатація відбувається з грубими  порушення природоохоронного законодавства. Так, Держінспекція встановила, що перешарування відходів здійснюється не в повному обсязі, що призводить до забруднення ґрунтів та вод. Саме це сміттєзвалище є основним забруднювачем довкілля всього Сколівського району», – зазначено у повідомленні.

Окрім того, очисні споруди Славського вже багато років не виконують своїх функцій, оскільки вимагають капітального ремонту.

Залізобетонні конструкції очисних споруд осипаються, фільтри не працюють, у результаті чого в річку Опір виливаються неочищені каналізаційні стоки. Як відомо, Опір — притока річки Стрий, на якій розміщений водозабір, що забезпечує питною водою Стрий та Львів.  Поруч із очисними спорудами розміщене стихійне сміттєзвалище, яке теж забруднює довкілля: ґрунти та поверхневі води.

«Держуправління зверталось у природоохоронну прокуратуру з проханням вжити заходів до бездіяльності місцевої влади. Однак, органи селищна рада так і не виконала жодного припису для виправлення екологічної проблеми», – говорять в управлінні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аварійний стан каналізації загрожує екології гірського курорту Славське.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.