Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Середа, 28 жовтня 2020, 16:05

На місцевих виборах проголосували трохи більше 11% молодих українців

виборча дільниця

Участь у місцевих виборах взяли 56% українців, старших 50 років, та 11% осіб, віком до 29 років.  

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" в день виборів, 25 жовтня 2020 року.

Згідно з результатами опитування, найбільш активними на місцевих виборах були старші виборці – 56% з тих, хто прийшли на вибори, були люди старше 50 років, а в загальній структурі виборців їх частка становить 45%.

Водночас, молодь була менш активною – лише 11% з тих, хто прийшли на вибори, мали 18-29 років, а в загальній структурі виборців їх частка становить 18%.

На Заході, натомість проголосували на виборах 16% осіб, віком 18-29 років, а 33% людей, які взяли участь у виборах, мали 60 років і більше.

Аналіз відповідей респондентів, які не голосували 25 жовтня показав, що серед жінок найпоширенішою причиною не йти голосувати були стан здоров’я і загроза коронавірусу, натомість, у чоловіків – це зайнятість в день виборів, відсутність інтересу до виборів і їх результатів. 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 8747 респондентів, які взяли участь у виборах, на виході з 140 виборчих дільниць. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 1,4%.

Нагадаємо, за результатими опитування, проведеного протягом 29 серпня – 3 вересня 2020 року, 68% мешканців Львівщини заявили, що братимуть участь у місцевих виборах. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.