Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

контрабанда Укрпоштою

ДСПУ

Вівторок, 3 листопада 2020, 10:24

Укрпоштою зі Сінгапуру до України постачали контрабанду електроніки

контрабанда Укрпоштою

У аеропорту "Бориспіль" прикордонники заарештували велику партію контрабандної електроніки, що ввозиться до України зі Сінгапуру "Укрпоштою".

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

30 жовтня 2020 року, в аеропорту "Бориспіль" працівники Державної митної служби затримали 700 нелегальних посилок з мобільними телефонами, планшетами та іншою технікою відомих брендів, які завозилися до України на фіктивних одержувачів зі Сінгапуру через національного поштового оператора "Укрпошта".

Державна прикордонна служба України не повідомила, яка поштова компанія ввезла в Україну нерозмитнений вантаж, однак на опублікованому прикордонниками фото з місця інциденту один з контейнерів маркований фірмовим логотипом "Укрпошти".

"Як встановили правоохоронці, організатори злочинного каналу використовували базу фіктивних одержувачів, щоб доставляти техніку з Сінгапуру в Україну під виглядом поштових відправлень, уникаючи сплати в бюджет. В перевіреному в аеропорту вантажі масою 2,5 тонни, правоохоронці вилучили близько 700 нелегальних відправлень. Шахраї хотіли ухилитися від сплати податків на суму майже в 1 млн грн", – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Тепер ведеться слідство. Правоохоронці також з’ясовуватимуть, чи причетна "Укрпошта" до організації контрабандного каналу.

Своєю чергою, видання "Цензор.НЕТ" нагадує, що у 2018 році "Укрпошта" отримала ліцензію митно-брокерської діяльності й почала надавати послуги оформлення товарів, що підлягають митному декларуванню для експортерів та імпортерів. У пресслужбі компанії тоді уточнили, що нова послуга брокерської діяльності дозволить замовити в "Укрпошті" необхідні дозвільні документи для ввезення та вивезення товарів з окремих країн.

" "Укрпошта", як член Всесвітнього поштового союзу і партнер 192 країн по всьому світу, має спеціальні митні правила оформлення і пересилання, які спрощують роботу для більшості категорій товарів", – йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

"Інцидент 30 жовтня в Борисполі можна назвати безпрецедентним. До тепер поштові оператори не потрапляли в ситуації зі спробами ввезення таких великих партій контрабандної техніки. Досі прикордонники ловили винахідливих туристів, які, користуючись послугою "зеленого коридору", намагалися без розмитнення ввезти в Україну по кілька нових айфонів останніх моделей і планшетів", – пише видання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.