Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пл. Міцкевича, 8

Вівторок, 3 листопада 2020, 13:25

Будинок книги у Львові продають за 445 мільйонів

пл. Міцкевича, 8

"Надра України" продає будівлю на площі Міцкевича, 8 за 445 млн грн.

ПрАТ "НАК "Надра України" виставило на продаж у системі ProZorro семиповерхову нежитлову будівлю на площі Адама Міцкевича, 8 у Львові, загальною площею 8273,8 кв.м.

Аукціон стартує 1 грудня, а початкова вартість будівлі становить 445 000 000 грн.

 

Семиповерховий будинок (будинок Й.Шпрехера) розташований в Галицькому районі в межах історичного ареалу Львова і є пам’яткою архітектури місцевого значення. Будівля належить ПрАТ "НАК "Надра України", споруджена в 1912-1921 роках архітектором Ф.Каслером й на той час вона була найвищою у місті. 

У цьому будинку за часів Польщі містилися консулати Угорщини та Румунії, а за часів СРСР тут працювали книжкові магазини й будівля дістала назву "Будинок книги".

Як наголосили у ПрАТ "НАК "Надра України", новий власник будівлі зобов’язаний сприяти збереженню приміщень під книгарню й аптеку та охороняти цей об’єкт культурної спадщини.

Ініціатором продажу будівлі є ДП "Західукргеологія", що входить до ПрАТ "НАК "Надра України", де розміщений адміністративний апарат цього підприємства. Продаж будинку допоможе погасити борги підприємства та уникнути його – станом на 1 червня цього року заборгованість ДП "Західукргеологія" складала понад 90 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.