Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибори 2020

Середа, 4 листопада 2020, 10:37

У Добромилі виявили фальсифікацію протоколів ДВК

вибори 2020

На одній із дільниць Добромиля 30 голосів з виборів депутатів Львівської облради приписали одній із партій.

Про це повідомив координатор Громадянської мережі "Опора" за виборами у Львівській області Тарас Радь на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Добромилі Старосамбірського району виявили фальсифікацію протоколів ДВК з виборів депутатів Львівської обласної ради.

"Добромильська міська ТВК провела перерахунок на одній виборчій дільниці №461318, яка знаходиться у приміщені школи м. Добромиль. Перерахунок виявив розбіжність даних, які зазначені в уточненому протоколі ДВК у голосах кількох політичних партій, тоді як дані у пакетах з бюлетеннями цих партій відповідають даним поточного протоколу з мокрою печаткою. Очевидно, протокол ДВК був кимось "уточнений" самовільно, в результаті чого близько 30 голосів різних партій були дописані одній політичній партії" – написав Тарас Радь.

За його словами, розбіжності в уточнених протоколах є й у інших трьох виборчих дільницях: №461317 (м. Добромиль, народний дім), №461403 (с. П’ятниця) і №461327 (с. Болозів). 

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за підозрою у підроблені виборчої документації щодо дільниці №461318, а обласний осередок партії Народний рух УкраїниУ подав скаргу про розбіжності даних протоколів виборчих дільниць №461317, №461327 і №461403. Сьогодні Добромильська міська ТВК на своєму засіданні має здійснити перерахунок голосів на цих трьох виборчих дільницях.

"Виявлені факти свідчать про те, що спроби сфальсифікувати протоколи виборчих дільниць можуть допомогти партії, якій дописували ці голоси отримати на один мандат у Львівській обласній раді більше" – додав Радь.

Нагадаємо, ЦВК затвердила результати виборів на посаду голови та Добромильської ОТГ. Мером стане самовисуванець Петро Куляс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.