Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 5 листопада 2020, 12:42

МОЗ планує встановити спеціальний час для обслуговування пенсіонерів

коронавірус

В Україні планують повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, а магазинам у певні години обслуговувати лише пенсіонерів.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Україні Віктор Ляшко, міністерство планує посилити карантинні обмеження через поширення Covid-19.

"Сьогодні МОЗ хоче запропонувати уряду додаткові карантинні обмеження на території України. Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у торгово-розважальних центрах. Також хочемо просити уряд заборонити проведення всіх масових культурних заходів, обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм" – наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, також підприємці й заклади торгівлі мають впровадити окремий час для обслуговування осіб старше 60 років, а саме з 10:00 до 12:00 години. У МОЗ сподіваються, що люди інших вікових груп не будуть в цей час відвідувати магазини й аптеки.

Також пропонується в червоних зонах дозволити працювати садочкам і школам з 1 до 4 класу, а з 5 класу – відправляти на дистанційну освіту.

Зазначимо, сьогодні вранці в Україні підтвердили 9850 нових випадків інфікування коронавірусом за добу, а з 2 листопада за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС Сокальський і Пустомитівський райони Львівщини  потрапили до червоної зони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.