Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Блаженніший Святослав

glavcom.ua

Вівторок, 10 листопада 2020, 10:40

Тістик ініціював нагородження Блаженнішого Святослава орденом За заслуги III ступеня

Блаженніший Святослав

Депутати звернулись до президента щодо нагородження Блаженнішого Святослава орденом "За заслуги" III ступеня.

Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу" Ростислав Тістик на своїй сторінці у Фейсбуці.

274 народні депутати підтримали звернення Ростислава Тістика до президента Володимира Зеленського щодо нагородження оденом "За заслуги" III ступеня Блаженнішого Святослава.

"За" проголосували 274 народних депутатів, проти – 0, утрималися – 19, не голосували – 38.

"Для мене велика честь бути особисто знайомим із Блаженнішим Святославом. Від початку запровадження в Україні карантинних заходів Глава УГКЦ дуже відповідально поставився до карантинних заходів та звернувся до вірян з проханням обмежити відвідування храмів, запровадивши онлайн-трансляцію Богослужінь" – написав Ростислав Тістик.

У своєму повідомленні він також пригадав, що 14 квітня 2020 року Блаженніший Святослав створив Антикризовий Центр УГКЦ та запропонував всі церковні об’єкти Української Греко-Католицької Церкви для потреб медичних працівників. В тому числі для обсервації медиків було передано Патріарший дім у Львові.

Далі депутат зазначив, що починаючи з 15 квітня в Патріаршому домі пройшли обсервацію понад 270 медиків, які лікують та доглядають хворих на коронавірус у 4 лікарнях Львова.

"Тут медики можуть відновитися, пройти реабілітацію і просто відпочити після важкої зміни в лікарні. Також Патріарший дім постійно забезпечує гарячими обідами одиноких людей та малозабезпечені сім‘ї Львова. Дякую Верховному Архієпископу Блаженнішому Святославу Шевчуку, Главі УГКЦ за Ваше велике добре серце та любов до людей" – додав Тістик.

Зазначимо, орден "За заслуги" III ступеня – державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.

Орден "За заслуги" має три ступені. Вищим ступенем ордена є I ступінь. Нагородження орденом "За заслуги" громадян України здійснюється послідовно, починаючи з III ступеня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.