Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Віктюк

pravda.com.ua

Середа, 18 листопада 2020, 14:16

Віктюка поховають на Личаківському цвинтарі

Роман Віктюк

Романа Віктюка поховають у Львові, в родинному склепі на Личаківському цвинтарі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як розповіла журналістам Радіо Свобода Катерина Віктюк, племінниця театрального режисера, народного артиста України та народного артиста Росії, уродженця Львова Романа Віктюка, його поховають у родинному склепі на Личаківському цвинтарі у Львові.

За її словами, Роман Віктюк заповів, щоб його поховали поруч із батьками у родинному гробівці на Личаківському цвинтарі, який він придбав сам, тому родина виконає його волю, однак дата, коли тіло режисера перевезуть з Росії в Україну, наразі невідома.

"Вирішується питання перевезення тіла у Львів. Ймовірно, після прощання з режисером у Москві його тіло одразу транспортуватимуть у рідне місто. Наскільки мені відомо, немає проблем щодо перевезення тіла. Є пропозиція від дирекції оперного театру у Львові, щоб прощання з режисером було у цьому закладі. Роман Віктюк помер від ускладнення після перенесеного вірусу Cоvid-19", – зазначила дизайнерка Роксолана Шимчук, яка на зв’язку з друзями Романа Віктюка з Москви.

Нагадаємо, Роман Віктюк помер вчора, 17 листопада, на 85-му році життя. Він народився в жовтні 1936 року у Львові. За своє життя режисер поставив понад 250 вистав, створених у театрах України, Литви, Латвії, Росії, Італії, США, Фінляндії та інших країн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.