Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

ssu.gov.ua

Четвер, 19 листопада 2020, 10:47

Львівська залізниця закуповувала російські запчастини до локомотивів

СБУ

На «Львівську залізницю» постачали неякісні запчастини російського виробництва.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Служба безпеки України блокувала механізм постачання на регіональну філію «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» неякісних запчастин російського виробництва, які ввозились через тимчасово окуповані території.

«Оборудка діяла протягом 2019-2020 років. Її організатори ‒ комерсанти, за сприяння посадовців регіональної філії. Зловмисники налагодили постачання вживаних запчастин російського виробництва до локомотивів, серед яких були взагалі непридатні для використання. Неякісну продукцію ввозили контрабандою із РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей»,  –  наголосили у СБУ.

За висновками експертів, таким чином могло здійснюватися фінансування так званих ДНР та ЛНР.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові та Києві проводяться обшуки у посадовців Укрзалізниці та в офісах комерційних структур постачальників.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.