Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 26 листопада 2020, 11:57

Стала відома дата першої сесії Львівської облради

Львівська облрада

Перше засідання новообраної Львівської облради, на якій оберуть голову облради та сформують депутатську більшість, має відбутися 1 грудня.

Про це повідомив чинний голова Львівської обласної ради сьомого скликання та новообраний депутат Львівської обласної ради восьмого скликання від партії "Європейська Солідарність" Олександр Ганущин на своїй сторінці у Фейсбуці.

На 1 грудня цього року новообрані депутати запланували провести першу сесію Львівської обласної ради VIII скликання.

"Найближчим часом 9 політичних депутатських фракцій, партії яких отримали 5% і більше голосів виборців, визначаться у який спосіб вони формуватимуть дієздатну депутатську більшість, котра спільно генеруватиме усі рішення Львівської обласної ради, відстоюватиме їх у постійних депутатських комісіях та голосуватиме в сесійному залі... нестиме політичну відповідальність за роботу обласної ради і обере президію (голова, заступники, постійні комісії), котра управлятиме усіма процесами" – написав Олександр Ганущин.

За його словами, депутатську більшість можна сформувати із 5 партій: "Європейська Солідарність" (28 депутатів), ВО "Батьківщина" (7 депутатів), "Голос" (7 депутатів), Народний Рух України (6 депутатів) та Українська Галицька Партія (6 депутатів), натомість у цей перелік він не включив партії ВО "Свобода" (6 депутатів), "Об'єднання "Самопоміч" (9 депутатів), "Слуга народу" (9 депутатів) та "За майбутнє" (6 депутатів).

 

Нагадаємо, на місцевих виборах-2020 до облради обрали 84 депутати від дев'яти політичних партій. Зокрема, від партії "Європейська Солідарність" (33.33%) у раду пройшли 28 депутатів, від партій "Слуга народу" (10.71%), "Об'єднання "Самопоміч" (10.71%) – по 9 депутатів, від партій ВО "Батьківщина" (8.33%), "Голос" (8.33%) – по 7 депутатів, від партій ВО "Свобода" (7.14%), Українська Галицька Партія (7.14%), Народний Рух України (7.14%), "За майбутнє" (7.14%) – по 6 депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.