Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівобленерго

Четвер, 26 листопада 2020, 17:02

З грудня в Україні планують підвищити тариф на електроенергію

Львівобленерго

У Міненерго анонсували зростання тарифу на електроенергію для населення з наступного тижня.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив на брифінгу в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, міністертсво готує рішення про підвищення з наступного тижня тарифів для населення на електроенергію.

"Я думаю, з наступного тижня буде готове до прийняття рішення у частині тарифів для побутового споживача. Зараз останні місяці ведеться робота, щоб прийняти з цього болючого питання максимально зважене рішення", – наголосив Юрій Бойко.

За його словами, середньозважена вартість доставки (тариф на передачу "Укренерго", тариф на розподіл оператора системи розподілу, а також тариф на поставку постачальника універсальних послуг) електроенергії від електростанції до будівлі становить 1,03 грн.

"А середньозважена ціна 1 кВт-год для середньозваженого споживача за останні місяці становить 1,04 грн. По суті в рамках поточної моделі ПСО оплачується виключно доставка", – заявив Бойко.

Крім цього, у грудні тариф "Укренерго" із 24 копійок за кВт-год підвищується до 31 коп, тому доставка для всіх категорій споживачів зростає на 7 копійок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.