Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

П'ятниця, 27 листопада 2020, 10:45

Козицький гальмує схеми Садового з автобусними маршрутами до сіл Львівської ОТГ

львівські маршрутки

Львівська ОДА відмовилась продовжити 9 автобусних маршрутів зі Львова до населених пунктів Львівської ОТГ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львівська ОДА відмовила Львівській міськраді у погодженні схеми 9 автобусних маршрутів до сіл і міст, які об'єднуються зі Львовом, і яку ще 2 жовтня цього року затвердив виконавчий комітет міськради.

Йдеться про автобуси №1А, №22, №55, №56, №58, №59, №60, №61, №62, які мають курсувати населеними пунктами, що входять до складу Львівської ОТГ, щоб доєднати їх до транспортної інфраструктури Львова.

Як заявив начальник управління транспорту міськради Орест Олеськів, з 1 січня 2021 року розпочне юридично діяти Львівська ОТГ, тому у міськраді планували сполучити зі Львовом населені пункти, що входять до кладу цієї ОТГ. Це Гряда, Малехів, Воля Гамулецька, Великий Дорошів, Зашків, Великі і Малі Грибовичі, Гамаліївка, Малі Підліски, Завадів, Зарудці, Ситихів, Підрясне, Рясне Руське, Підбірці, м. Дубляни. Щоб маршрути запрацювали, їхні схеми мають бути погоджені в Львівській ОДА, і лише після цього вони можуть вступити в дію.

"Після прийняття рішення виконавчого комітету ми звернулися до Львівської ОДА про погодження схеми руху автобусних маршрутів загального користування. Хоча розуміємо, що офіційно ОТГ починає діяти з 1 січня 2021 року, і повну юрисдикцію отримаємо з 2021 року. Проте місто вже готове забезпечити транспортом ці населені пункти. Однак на наш запит ми отримали відмову, аргументовану тим, що ми ще не маєм юридичних повноважень, а також, що в ОДА є підписані договори з перевізниками по цих напрямках, і вони не готові їх достроково розривати" – пояснив Орест Олеськів.

За його словами, міськрада також зверталася до Державтоінспекції, на яку посилається Львівська ОДА, але там відповіли, що найперше їм потрібно мати погодження від області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.