Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Понеділок, 30 листопада 2020, 10:22

Козицький звільнить очільника Жовківщини через смерть пацієнтів з Covid-19

медичний заклад

Максим Козицький ініціює звільнення голови Жовківської РДА та керівника ЖовківськоїЦРЛ через смерть двох пацієнтів з коронавірусом.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбкці.

Вчора, 29 листопада, Максим Козицький заявив, що ініціює звільнення голови Жовківської районної державної адміністрації Романа Черніховського та голови Жовківської центральної районної лікарні Ігоря Шевціва через смерть двох пацієнтів з Covid-19, які були підключені до апаратів ШВЛ.

"27 листопада внаслідок несправності в м. Жовква та в Жовківській ЦРЛ з 17.50 до 19.10 год. було відсутнє електропостачання. Під час даного відключення в реанімаційному відділенні померли дві людини, які були підключені до апаратів ШВЛ та мали захворювання на Соvid-19, двосторонню пневмонію" – написав Козицький.

За його словами, у лікарні є два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один з них був під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні, а другий знаходився в гаражі.

У Жовківській ЦРЛ пояснили, щов генераторі не було потреби, натомість у Жовківському РЕМ відповіли, що світла не було впродовж 20 хвилин і лікарню попередили про це.

"За даним фактом Нацполіцією України відкрите кримінальне провадження за ст.119, 367 ч.2 КК України. Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров’я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ" – наголосив Максим Козицький.

 

Натомість, як написав у себе на стоірнці у Фейсбуці голова Жовківської РДА Роман Черніховський, 27 листопада лікарню двічі відключали від електропостачання. Про перше знеструмлення їх попередили, тоді пацієнти, які перебували на ШВЛ, живились від акумуляторних батарей, однак інформації про друге відключення світла не було.

"Друге відключення сталось без попередження в 17:50 хв. Інформації про відключення та будь-які інші питання, які виникли внаслідок цього, до мене, як до голови райдержадміністрації, та моїх заступників не надходило. Про даний випадок дізнався із соціальних мереж 28.11.2020 і одразу почав з'ясовувати усі обставини трагедії. Мною 29.11.2020 проведена нарада щодо збору інформації по встановленню причин смерті двох громадян, які перебували на лікуванні в КНП "Жовківська ЦРЛ". За наслідками наради встановлено, що відповідальними особами лікарні не вжито жодних заходів щодо підключення додаткових джерел живлення до реанімаційного відділення" – пояснив Роман Черніховський.

"Коли в лікарні зникла електроенергія, то генератори, які спеціально передбачені для таких випадків, не увімкнулися. Медикам довелося робити пацієнтам вентиляцію легень вручну, за допомогою дихальних мішків, намагаючись замінити дію апаратів ШВЛ. Проте оскільки стан хворих був важкий, їх не вдалося врятувати. Електропостачання було відсутнє близко однієї години. Будемо розбиратися та робити кадрові висновки, зокрема й на рівні райдержадміністрації" – зазначив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, передає Українська правда.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.