Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Бескиди

Вівторок, 1 грудня 2020, 10:00

На Львівщині створять національний природний парк Королівські Бескиди

Бескиди

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення національного природного парку "Королівські Бескиди" у Львівській області площею майже 9 тисяч гектарів.

Про це йдеться на сайті президента.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 526/2020 "Про створення національного природного парку "Королівські Бескиди"" у Львівській області.

До його території мають включити 8997 га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні "Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства "Галсільліс".

8691 гектар вилучається у "Галсільліс" та надається національному природному парку в постійне користування, а 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва включаються до його території без вилучення у землекористувача.

Кабінет міністрів має забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк "Королівські Бескиди".

Крім того, уряд повинен передбачати у проекті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку "Королівські Бескиди".

У сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів має функціонувати спеціальна адміністрація парку "Королівські Бескиди".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.