Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

торфовище у Білогорщі

Понеділок, 7 грудня 2020, 15:37

Львівська міськрада звинуватила Рясне-Руську в роздачі 58 га землі торфовища Білогорща

торфовище у Білогорщі

Львівська міськрада звернулася до поліції через розпаювання Рясне-Руською сільрадою 58 га заказника "Торфовище Білогорща".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, Рясне-Руська сільська рада розпаювала й роздала 58 гектарів заказника "Торфовище Білогорща".

Зокрема, 19 і 21 жовтня у публічній кадастровій карті України з’явилися повідомлення про оформлення технічної документації загалом на 500 земельних ділянок у Рясне-Руській, а 300 з них – це 58 га заказника "Торфовище Білогорща".

Наразі виконком Львівської міськради вже скерував листи до Львівської облдержадміністрації, головних управлінь Держгеокадастру та Нацполіції у Львівській області щодо порушення Рясне-Руською сільрадою природоохоронного, містобудівного та земельного законодавства України.

Нагадаємо, ландшафтний заказник місцевого значення "Торфовище Білогорща" створили у жовтні 2019 року. Площа заповідника складає 92 га, з них 58,8 га в межах Львова передали у державну власність Львівській ОДА для передачі земель у комунальну власність громади Рясне-Руської сільської ради.

"Такі рішення означали, що сільрада може розпоряджатися цією землею, але лише для тих потреб, які передбачені основною містобудівною документацією Львова. Тобто, оскільки передана земля перебуває у межах міста Львова, то будь-які дії з розпорядження цієї землі мусять бути узгоджені з чинною містобудівною документацією саме Львова" – наголосив Любомир Зубач.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.