Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 8 грудня 2020, 14:38

У Львові затвердили показники проекту бюджету на 2021 рік

Львів

Виконком ухвалив основні показники до проекту бюджету Львівської ОТГ на 2021 рік.

Сьогодні, 8 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради схвалив основні показники до проекту бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік.

Доходи бюджету Львівської ОТГ на 2021 року прогнозують у 10,047 млрд грн, з яких 5,3 млрд грн – податок на доходи фізичних осіб.

Натомість видатки, за попередніми підрахунками, становитимуть 10,030 млрд грн. З них понад 2,6 млрд грн спрямують на освіту, 1,1 млрд грн – на житлово-комунальне господарство.

За словами директора департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олега Іщука, наразі проект бюджету Львівської ОТГ на 2021 рік мають розглянути постійні комісії депутатів Львівської міської ради, після цього документ з їхніми пропозиціями винесуть на затвердження виконкому та на сесію міської ради.

"Цей бюджет специфічний, тому що це не бюджет міста Львова, а бюджет об'єднаної територіальної громади. І ми сюди вимушені були врахувати усі доходи, які отримують на території цих сіл. Проект цього бюджету формувався: ріст енергоносіїв, ріст тарифної сітки із заробітної плати, ріст споживчих цін і індексувався бюджет, який ми мали у цьому році" – пояснив Олег Іщук.

Нагадаємо, доходи міського бюджету Львова на 2020 рік затвердили у 8,8 млрд грн, а наприкінці листопада 2018 року депутати Львівської міськради прийняли бюджет Львова на 2019 рік. Тоді доходи склали 8,1 млрд грн, а видатки – 8,092 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.