Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

туризм на Львівщині

П'ятниця, 11 грудня 2020, 14:59

З початку року кількість туристичних фірм на Львівщині скоротилася на 40%

туризм на Львівщині

За десять місяців у області втратили роботу 20 тисяч людей, задіяних у туристичній галузі.

Про це йдеться у проекті Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, розробленої Львівською ОДА та опублікованій на сайті Львівської обласної ради.

Станом на жовтень 2020 року в галузі туризму та курортів Львівської області офіційно працює понад 10 тисяч осіб із середньою заробітною платою у 4,9 тисяч гривень. Натомість станом на 1 січня цього року офіційно працювали у туризмі близько 30 тисяч людей із середньою заробітною платою у 5,9 тисяч гривень.

Загалом за 10 місяців цього року кількість працівників, задіяних у туристичній галузі області, скоротилася на 20 тисяч.

Крім цього, відповідно до показників економічного співробітництва та розвитку, міжнародний туризм "просів" на 80%, а кількість суб’єктів господарювання у галузі туризму на території Львівської області скоротилась на понад 40%.

Однак, як йдеться у програмі, незважаючи на коронавірус, попит на подорожі залишається актуальним.

"Перед Львівщиною стоїть чітке завдання – адаптувати туристичні продукти області з урахуванням рекомендацій ВООЗ та МОЗ, напрацювати нові туристичні маршрути сформулювати чіткий та ефективний план виходу з кризи та відновлення туристичної галузі Львівщини в цілому з урахуванням карантинних обмежень спричинених коронавірусом SARS-CoV-2" – йдеться у документі.

Нагадаєсо, у березні Варіанти поспілкувалися з власниками львівських туристичних компаній та дізналися, як вони виживали у період карантину. Тоді ж аналітики прогнозували, що 35% туристичних бізнесів не зможуть відновити роботу після карантину.

Додамо, у 2019 році надходження від туристичного збору до бюджету Львівщини сягнули понад 20 млн грн. Лідерами за обсягом туристичного обсягу були міста Львів, Трускавець, Борислав та Моршин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.