Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка допомога

Четвер, 17 грудня 2020, 16:34

В Україні розділили виклики, які надходять до швидкої допомоги

швидка допомога

Уряд затвердив нові критерії для швидкої допомоги.

Про це повідомляє Українська правда.

Вчора, 16 грудня, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно із якою виклики, які надходять до екстреної (швидкої) медичної допомоги, будуть класифікуватися на кілька видів, залежно від стану пацієнта.

Зокрема, категорії передбачають певну кількість часу, протягом якого "швидка" допомога має приїхати на виклик. Їх є чотири: критичні; екстрені; неекстрені; непрофільні.

У випадку, які належать до категорії критичних, бригади екстреної медичної допомоги повинні прибути за 10 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера прийому виклику оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. А під час звернень, які належать до категорії екстрених – за 20 хвилин, при екстрених – не більше ніж у 15% випадків.

Згідно зі статистикою, за 2018 рік у містах вчасний доїзд бригад на місце події становить, з урахуванням існуючого нормативу, 88% випадків, а у селах – 82% відповідно.

Водночас питома вага викликів у сільській місцевості від загальної кількості становить 25%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.