Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

конвертаційний центр

СБУ

Четвер, 17 грудня 2020, 10:43

У Львові викрили конвертаційний центр з оборотом у 20 мільярдів гривень

конвертаційний центр

Конвертаційний центр організували двоє львівських бізнесменів.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки у Львові викрила один з найбільших конвертаційних центрів в країні, який організували двоє львівських бізнесменів. Вони зареєстрували понад 70 фіктивних підприємств у кількох областях України. 

"Ділки надавали "послуги" підприємствам реального сектору економіки, зокрема при виконанні робіт, наданні послуг та постачанні товарів за бюджетні кошти. Організатори забезпечували клієнтам мінімізацію податків, штучне завищення валових витрат, конвертацію коштів, документальне "прикриття" безтоварних операцій, незаконне формування податкового кредиту та відшкодування ПДВ. Зловмисники також "допомагали" замовникам з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом" – наголосили у СБУ.

За підрахунками експертів, через підробку документів та їх використання, протягом 2020 року орагнізатори проконвертували майже 20 мільярдів гривень.

Правоохоронці провели 30 обшуків, під час яких виявили й вилучили печатки фіктивних фірм, комп’ютерну техніку, готівку, фінансово-господарську документацію та чорнову бухгалтерію та інше майно на понад 60 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.