Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Четвер, 17 грудня 2020, 15:11

Депутатки шести фракцій планують створити міжфракційну групу у Львівській облраді

Львівська облрада

У Львівській облраді створять міжфракційну депутатську групу "Рівні можливості".

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 16 грудня, під час установчих зборів Львівської обласної ради депутати вирішили створити у облраді міжфракційну депутатську групу "Рівні можливості", до якої мають увійти депутатки шести фракцій.

Як зазначила ініціаторка об’єднання, заступниця голови комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму, депутатка від фракції "Європейська Солідарність" Соломія Риботицька, основними завданнями групи буде захист неповносправних людей, турбота про жіноче здоров’я, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, жінок, які самостійно виховують дітей.

"З жінками-однодумцями у цій групі, спільно з громадською організацією "Жіночі перспективи" ми напрацюємо напрямки, в яких ми плануємо зосередити увагу, зокрема щодо соціального захисту, гендерної рівності, медицини, правової допомоги" – пояснила Риботицька.

Про створення міжфракційної групи оголосять на найближчій сесії Львівської обласної ради.

Нагадаємо, на першій сесії, яка відбулася 1 грудня, головою Львівської обласної ради обрали Ірину Гримак від "Європейської Солідарності", а її заступниками стали: перший заступник голови Львівської облради – депутат ВО "Батьківщина" Євген Гірник та заступник голови Львівської облради – депутат від "Слуги народу" Юрій Холод.

Додамо, на місцевих виборах-2020 до облради обрали 84 депутати від дев'яти політичних партій. Зокрема, від партії "Європейська Солідарність" у раду пройшли 28 депутатів, від партій "Слуга народу", "Об'єднання "Самопоміч" – по 9 депутатів, від партій ВО "Батьківщина", "Голос" – по 7 депутатів, від партій ВО "Свобода", Українська Галицька Партія, Народний Рух України, "За майбутнє" – по 6 депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.