Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вілла Стецкевичів

loda.gov.ua

Четвер, 17 грудня 2020, 16:17

Віллу Стецкевичів у Львові залишуть пам’яткою архітектури

Вілла Стецкевичів

Віллу Стецкевичів планують внести до Держреєстру нерухомих пам’яток України.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 16 грудня, консультативна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА вирішила залишити статус пам'ятки архітектури місцевого значення віллі Стецкевичів, що на вул. Замарстинівській, 213.

Також скерують до Міністерства культури та інформаційної політики документи про внесення цього будинку у Державний реєстр нерухомих пам’яток України.

За словами голови ради Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрія Салюка, з 2018 році власник вілли намагався знести будинок за збудувати на цього місці багатоповерхівку.

"Торік через суд його власники довели, що в документації пам’ятки архітектури місцевого значення – житлового будинку 30-х років XX ст. (кам’яниці Стецкевичів) є помилка. У 1993 році будинок описали як Народний дім, а він ним не є. Такий різкий спротив проти статусу пам’ятки може означати тільки те, що своїх намірів з 2018 року ніхто не змінив", – пояснив Андрій Салюк.

Із внесенням вілли Стецкевичів до Держреєстру нерухомих пам’яток України, руйнування будинку забороняється.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що до Держреєстру нерухомих пам’яток України планують внести 15 об’єктів культурної спадщини, що знаходяться на території Львова і області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.