Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Шкарлет

mon.gov.ua

Четвер, 17 грудня 2020, 15:29

24 нардепи з Львівщини не підтримали призначення Шкарлета міністром освіти

Сергій Шкарлет

Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.

Сьогодні, 17 грудня, Верховна Рада призначила на посаду міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, який з 25 червня цього року виконував обов'язки міністра замість Любомири Мандзій. "За" проголосували 226 народних депутатів.

Пропозицію про його призначення вніс президент Володимир Зеленський. 

З львівських нардепів призначення підтримали: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу),  Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Кіт (Довіра). 

Відсутні на пленарному засіданні: Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Олена Кондратюк (позафракційна).

Утрималися: Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра).

Проголосували проти: Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос). 

Нагадаємо, до свого призначення Сергій Шкарлет працював ректором Чернігівського національного технологічного університету, у 2010 році балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від "Партії регіонів", а також у його роботах виявили плагіат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.