Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитячий майданчик

Понеділок, 21 грудня 2020, 12:17

У трьох районах Львівщини рівень охоплення дітей дошкільною освітою складає менше 60%

дитячий майданчик

У Сколівському, Турківському та Дрогобицькому районах є найнижчий рівень охоплення дітей дошкільною освітою.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому до розгляду на наступній сесії Львівської обласної ради.

На сесії Львівської облради депутати мають затвердити Комплексну програму розвитку освіти Львівської області на 2021 – 2024 роки.

Згідно із проектом рішення, у наступні 10 років відбуватиметься поступове зменшення дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, що спричинятиме  скороченню потреби місць у дошкільних закладах та щорічному зменшенню кількості першокласників.

Крім цього, загальною тенденцією розвитку дошкільної освіти є скорочення мережі закладів дошкільної освіти в сільській місцевості. Окрім міст, найвищий рівень охоплення дітей 3-6 років дошкільною освітою є в Пустомитівському, Сокальському, Кам’янка-Бузькому, Жидачівському та Жовківському районах.

Водночас найгірша ситуація у Сколівському, Турківському та Дрогобицькому районах області – рівень охоплення дітей дошкільною освітою в них складає менше 60%.

Загалом у 2020 році в області у закладах дошкільної освіти працювали 16,6 тисяч працівників, з яких 49,9% педагогічного персоналу та 51,1% технічного персоналу. Також у документі вказано, що невелика заробітна плата у сфері дошкільної освіти не може конкурувати із більш оплачуваними сферами зайнятості та спричиняє відтік молодих спеціалістів.

Загалом у 2020 році на дошкільну освіту місцеві бюджети області використали 1 755742 грн, що становить в середньому на одного вихованця – 24 385 грн в рік.

Нагадаємо, на кінець 2018 року в області функціонувало840 дошкільних навчальних закладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.