Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Понеділок, 21 грудня 2020, 16:59

За останні роки кількість шкіл на Львівщині скоротилась на 12,4%

школа на Львівщині

За чотири роки чисельність шкіл у області скоротилась на 12,4%, натомість чисельність учнів зросла на 8,4%.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому до розгляду на наступній сесії Львівської обласної ради.

На сесії Львівської облради депутати мають затвердити Комплексну програму розвитку освіти Львівської області на 2021 – 2024 роки.

У 2020 році у Львівській області функціонували 1 181 заклад загальної середньої освіти, у тому числі – 1 132 загальноосвітніх навчальних закладів, 6 загальноосвітніх інтернатів, 19 спеціальних інтернатів комунальної форми власності та 22 приватні навчальні заклади (1,7%).

Згідно із проектом рішення, за останні чотири роки чисельність шкіл у області скоротилась на 12,4% при зростання чисельності учнів на 8,4%. Найбільше скорочення шкіл відбулось у сільській місцевості – у районах та ОТГ чисельність закладів загальної середньої освіти зменшилась на 70, а чисельність учнів за відповідний період зросла на 6,7 тисяч осіб.

Також станом на 1 червня цього року у області функціонувало 67 опорних шкіл із 115 філіями, 21 з яких створено в ОТГ (37 філій). Сьогодні існує потреба в 34 додаткових автобусах для довезення учнів до опорних шкіл.

Середній обсяг видатків на одного учня – 24,58 тис грн. При цьому середня вартість підготовки одного учня у міських школах була 18,4 тис грн, а в районах області – 28,1 тис грн. Значно вищою є вартість освітніх послуг в розрахунку на одного учня у гірських районах області, зокрема у Сколівському – 36,8 тис грн, Старосамбірському – 36,6 тис грн, Турківському – 34,7 тис грн, що пов’язано з низькою наповнюваністю шкіл.

Додамо, раніше Кабмін відмовився від підвищення мінімальних зарплат вчителів з 2021 року та переніс дію цієї постанови ще на рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.