Радехівський цукровий завод впродовж сезону переробив майже 800 тисяч тонн цукрових буряків та виробив 100,4 тисяч тонн цукру.
Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Цьогоріч ТзОВ "Радехівський цукор" досягнув потужності переробки понад 7,5 тисяч тонн/добу. Зокрема, впродовж сезону переробили майже 800 тисяч тонн цукрових буряків, виробили 100,4 тис тонн цукру. Вихід цукру склав 12,6%.
Крім цього, у 2020 році площі посіву цукрових буряків збільшили на 1,6 тисяч гектарів і вони становлять 12,6 тисяч гектарів – викопали більш як 780 тисяч тонн солодких буряків.
За словами т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмили Гончаренко, обсяги переробки становлять майже 800 тисяч тонн, з урахуванням сировини, вирощеної за межами області. У минулому році ця цифра була дещо нижчою і становила 757 тисяч тонн, проте виробництво цукру цьогоріч є на 8,7 % нижчим та становить 100,4 тисяч тонн.
"Погодні умови позитивно вплинули на урожайність цукрового буряку, яка в порівнянні до минулого року зросла майже на 9 %, проте маємо дещо нижчу цукристість. Середній показник дигестії цукрових буряків становить 14,9 %" – зазначила Людмила Гончаренко.
Вона додала, що площі посівів та урожайність в повній мірі забезпечують споживчу потребу області.