Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

reaction.org.ua

Понеділок, 24 грудня 2012, 13:44

Компанія IDS Borjomi переходить під контроль Альфа-Груп

Сім'я покійного грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі планує продати активи компанії IDS Borjomi структурам «Альфа-Груп», котра виграла тендер на купівлю активів.

Сума операції може становити близько 300 млн. дол.

При цьому родина Патаркацишвілі залишиться міноритарним власником IDS Borjomi, чиї активи в Україні і Росії поки перебувають під арештом.

Операція з продажу контрольного пакету IDS Borjomi має бути закрита до кінця року.

"Власникам були зроблені і кращі цінові пропозиції, але більшість претендентів розраховували викупити весь бізнес", - розповів співрозмовник видання.

Нагадаємо, ситуація з IDS Borjomi ускладнюється тим, що російські і українські правоохоронні органи пов'язують цю компанію з Борисом Березовським, багаторічним партнером Патаркацишвілі з бізнесу.

 30 листопада Львівський апеляційний адміністративний суд відмовився зняти арешт з активів компанії IDS Group Ukraine.

23 листопала Львівська облрада створила тимчасову контрольну комісію з вивчення ситуації, що склалася внаслідок рейдерської атаки на Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» та у зв’язку із сваволею правоохоронних органів щодо підприємства.

Депутати також ухвалили звернення до президента, генпрокурора та інших органів влади з вимогою негайно втрутитися в ситуацію зі знищенням однієї з провідних компаній ринку України. Обласна рада також звернулася до Вищої кваліфікаційної ради суддів з приводу дій судді Борейка, який «виніс очевидно завідомо неправомірні рішення в частині арешту майна, активів та акцій IDS Group Ukraine.

Тим часом вдова грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі Інна Гудавадзе сподівається продати компанію IDS Borjomi до кінця року. 

Переговори про продаж активів ведуться з російськими і іноземними компаніями.

16 листопада Галицький районний суд не задовольнив скаргу Валерія Жовніра на постанову начальника відділу ГУ УМВСУ у Львівській області про порушення проти нього кримінальної справи за ухиляння від сплати податків.

6 листопада Сихівський районний суд Львова наклав арешт на майно та активи компанії. 

Представники IDS Group Ukraine вважають такі дії українського уряду ознаками рейдерської атаки.

Засновником Альфа-груп є уродженець Дрогобича Віктор Вексельберг. Він очолює рейтинг найбагатших людей Росії.  

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.