Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівводоканал

Вівторок, 5 січня 2021, 12:53

У Львові з січня зросли тарифи на воду

Львівводоканал

З 1 січня в Україні тарифи на водопостачання зросли в середньому на 21%, а водовідведення подорожчало на 23%.

Про це повідомляє Finance.ua.

Національна комісія у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з 1 січня підняла тарифи на холодну воду для 44 населених пунктів, включно зі Львовом.

Нові ціни розраховувала місцева влада, потім вони зверталися до регулятора з проханням підвищити тарифи.

Загалом, з 1 січня 2021 року ціни збільшаться до 14,74 грн за водопостачання та 9,55 грн за водовідведення. У сумі доведеться платити вже 27,35 грн за кожен куб.

Подорожчання пояснюють зростанням заробітних плат на 12%, подорожчанням електроенергії на 12%. Також на 11% більше доводиться платити за реагенти, на 40% подорожчали ремонти і на 15% капітальні інвестиції.

"Відповідно до заявок підприємств, тарифи на водопостачання зростуть в середньому на 21%, водовідведення подорожчає на 23%. Підприємства аргументували необхідність підвищення тарифу зростанням зарплат співробітників, зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, реагенти та електроенергію", – пояснили в НКРЕКП.

Нагадаємо, також з січня уряд підвищив тариф на електроенергію для населення з 90 коп/КВт.год до 1,68 грн/кВт.год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.