Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Степан Бандера

Середа, 13 січня 2021, 12:29

Облрада Львівщини звернеться до Зеленського щодо повернення Бандері звання Героя України

Степан Бандера

На наступній сесії Львівська облрада розгляне звернення щодо повернення звання Героя України Степану Бандері.  

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 12 січня, комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради прийняла рішення винести на наступну сесію облради звернення до президента Володимира Зеленського щодо повторного присвоєння звання Героя України Степанові Бандері.

Як йдеться у повідомленні, у січні 2010 року президент Віктор Ющенко підписав указ про присвоєння Бандері звання Героя України (посмертно). Однак, у квітні того ж року Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним цей указ. Суд аргументував своє рішення тим, що звання Бандері видали з порушенням закону.

Крім цього, ще 1 січня цього року голова Львівської обласної ради Ірина Гримак під час заходів з відзначення 112-ї річниці з дня народження Степана Бандери заявила, що облрада на найближчій сесії планує розглянути звернення щодо повернення йому звання Героя України.

Нагадаємо, у 2018 році Верховна Рада додала у перелік пам'ятних дат на 2019 рік день народження Степана Бандери.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.