Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

Середа, 13 січня 2021, 15:56

Кабмін обмежить ціну на газ під час карантину

газопостачання

Уряд з лютого введе держрегулювання цін на газ для населення під час дії карантину.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні, 13 січня, під час засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, уряд запровадить державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону.

Ціну на газ зменшать до 6,99 грн за куб.м, що становить понад 30% від сьогоднішнього рівня.

"Сьогодні ситуація з карантином і пандемією ускладнює можливість українців заробляти додаткові доходи і компенсовувати значно зростаючі на біржах ціни на газ. Пропонується запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону. Пропонована ціна – на рівні 6,99 грн за куб.м", – заявив Денис Шмигаль.

Він пояснив, що наразі 6,99 грн за куб.м – це найнижча ціна газу на українській біржі, а у разі відсутності держрегулювання наступного місяця ціна на газ для побутових споживачів може зрости до 12 грн і більше.

"Даю доручення Міненерго, Мінекономіки, Мінюстиції, іншим профільним міністерствам та центральним органам виконавчої влади невідкладно підготувати проект постанови Кабміну про запровадження державного регулювання ціни на газ на період карантину з метою захисту побутових споживачів від надмірного зростання", – додав Шмигаль.

Це рішення має бути впроваджене з 1 лютого.

Зазначимо, за даними Міненерго, середньозважена ціна газу для населення у січні 2021 року склала 9,618 грн за тисячу кубометрів, а деякі облгази  продають газ побутових споживачів по 10 грн і більше.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.