Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Саксаганського, 13

google.com.ua

Четвер, 21 січня 2021, 11:42

В ухвалі про передачу суду приміщень на Саксаганського зникли більше тисячі квадратних метрів

вул. Саксаганського, 13

У документі 2013 року площа будівель апеляційного суду Львова становила 6647,7 кв.м, однак в ухвалі цього року площа суду зменшилася до 5213,4 кв.м.

Вчора, 20 січня, комісія з питань комунального майна, ресурсів та історичного середовища Львівської міської ради розглянула ухвалу "Про надання згоди на передачу з комунальної власності Львівської міської територіальної громади у державну власність будівель на вул. Я. Стецька, 13 та на вул. П. Саксаганського, 13".

За словами директорки юридичного департаменту Львівської міськради Гелени Пайонкевич, до міськради звернувся Львівський апеляційний суд з проханням передати йому у державну власність будівлі на вул. Саксаганського, 13, де зараз розташовані приміщення суду, загальною площею 5213,4 кв.м.

Станом на сьогодні ці нежитлові будівлі перебувають у комунальній власності Львова, а суд їх орендує у міськради.

"Фактично ці приміщення належать місту, перебувають в оренді і суд, на жаль, не має права здійснювати капітальні видатки, а тільки поточні на ремонт та утримання цих приміщень. Фактично, об'єкти знаходяться у незадовільному стані і потрібно проводити велику кількість ремонтних робіт. Тому є пропозиція передати приміщення у державну власність, щоб судова адміністрація змогла фінансування на ремонт з держбюджету" – наголосила Гелена Пайонкевич.

Натомість депутат Львівської міськради та голова комісії з питань комунального майна Сергій Івах, повідомив, що у 2013 році Львівська міська рада вже розпобляла подібну ухвалу про передачу цих приміщень у державну власність, однак тоді йшлося про 6647,7 кв.м, а не про 5213,4 кв.м.

"Було б цікаво з'ясувати, чому ця розбіжність відбулася й де пропала тисяча квардратів" – наголосив Івах.

Через це депутати вирішили не включати цю ухвалу в порядок денний сесії Львівської міської ради та з'ясувати ситуацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.