Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Четвер, 21 січня 2021, 15:26

У штат кожної з шкіл Львівщини мають ввести медичного працівника

школа у Львові

Відтепер кожен заклад загальної середньої освіти повинен мати у штаті медичного працівника.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 20 січня, Кабінет міністрів прийняв постанову "Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти", згідно із якою у кожній школі має працювати свій медик.

"Відповідно до затвердженого порядку, медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти, а у випадку відсутності у закладі освіти медичного працівника, можна укласти договір із будь-яким закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування", – пояснив Віктор Ляшко.

За його словами, медичне обслуговування в закладі освіти передбачає низку заходів:

- здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації;

- інформування з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я, протидії поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їх фізичного та психічного здоров’я.

Додамо, у листопаді 2020 року Кабмін відмовився від підвищення мінімальних зарплат вчителів з 2021 року та переніс дію цієї постанови ще на рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.