Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Червоноградтеплокомуненерго"

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 22 січня 2021, 16:49

Комунальне підприємство Червонограда втратило дев'ять мільйонів гривень через махінації із майном

"Червоноградтеплокомуненерго"

Директори трьох підприємств Львівщини повідомили про підозру через заволодіння комунальним майном "Червоноградтеплокомуненерго".

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 21 січня, правоохоронці викрили схему заволодіння майном комунального підприємства Червонограда "Червоноградтеплокомуненерго", до організації якої причетні керівники трьох підприємств.

"Аби заволодіти майном комунального підприємства, упродовж січня-липня 2020 року штучно створювалися податкові борги. Надалі з метою їх погашення на комунальне майно накладались арешти. Потім його продавали за заниженою в десятки разів вартістю своїм товариствам. Так зловмисники придбали магістральну теплову мережу від котельні довжиною 1960 м, що перебувала в податковій заставі, за 216 тис грн. Ринкова ж її вартість становила понад 9 млн грн. У наслідок такої оборудки зловмисники заволоділи 8,8 млн грн. Це сума від різниці між ринковою та встановленою під час продажу ціною" – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели 22 обшуки за місцем проживання підозрюваних та інших осіб, причетних до злочину, а також у приміщеннях комунального підприємства, міської ради, в управлінні податкової служби.

Директорам цих підприємств поліцейські повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Санкції статтей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.