Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Монастирський комплекс отців Реформаторів

loda.gov.ua

Понеділок, 25 січня 2021, 15:49

Монастир у Рава-Руській перетворять на дитячий будинок сімейного типу

Монастирський комплекс отців Реформаторів

У монастирі за підтримки ЄС облаштують дитячий будинок сімейного типу та Центр діалогу українсько-польської культури.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У місті Рава-Руська за підтримки Європейського Союзу збудують низку дитячих будинків сімейного типу та Центр діалогу українсько-польської культури на базі Монастирського комплексу отців Реформаторів, який мають відреставрувати.

Роботи виконують в межах проекту міжнародної технічної допомоги "Монастирі близнюки: Венгрув та Рава-Руська – використання потенціалу історичної спадщини закону Реформаторів для розвитку туризму та соціально-культурного життя в Польщі та Україні" Програми транскордонного співробітництва "Польща – Білорусь – Україна 2014-2020".

"В межах проєкту заплановано виконання будівельних робіт в Монастирському комплексі отців Реформаторів – Храмі св. Михаїла та монастирі, шляхом їх адаптації для розміщення житлових місць та будівництва Центру діалогу культур, а також дитячих будинків сімейного типу, закупівля необхідного обладнання", – наголосив керівник департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Роман Шепеляк.

За його словами, реалізація цього проекту дозволить зберегти монастир –пам’ятку архітектури XVIII століття, а також поглибить добросусідські відносини з Польщею.

Зазначимо, реставрація Монастирського комплексу отців Реформаторів розпочалася ще у 2015 році. На ремонтні роботи використали понад 260 тисяч євро гранту та 535 тисяч гривень внеску Курії Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.