Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека-музей Йогана Зега

loda.gov.ua

Середа, 27 січня 2021, 15:18

У Бориславі відкрили аптеку-музей винахідника нафтової промисловості Йогана Зега

аптека-музей Йогана Зега

У парку культури і відпочинку Борислава відкрили аптеку-музей винахідника нафтової промисловості Йогана Зега.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні у міському парку культури і відпочинку Борислава відкрили аптеку-музей всесвітньо відомого винахідника нафтової промисловості Йогана Зега.

Проект із встановлення аптеки-музею Йогана Зега, вартістю понад 1,5 млн грн, виграв грант на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад, який проводила Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати – Україна". 

Він реалізовувався у 2 етапи: у 2019 році облаштовували санітарне очищення та благоустрій земельної ділянки, виконували будівельні роботи, а у 2020 році відбувалось наповнення музейними експозиціями аптеки-музею.

"У Бориславі кажуть "все почалося з нафти", але на жаль, багато українців не достатньо знає про багату нафтовидобувну історію цього міста. Тішимось, що Асоціація має можливість підтримувати ідеї, які відкривають історичні та культурні особливості нашого краю та створюють нові туристичні магніти, такі як зокрема аптека-музей Йогана Зега. Віримо, що ця локація стане однією із улюблених для туристів, що знайомляться з Бориславом", – зазначила виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати – Україна" Галина Литвин.

Нагадаємо, у межах транскордонного співробітництва у Бориславі вже реалізовувались проекти "Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі та України" та "Нафтова спадщина діяльності Ігнатія Лукасевича".

Додамо, Йоган (Ян) Зег – львівський фармацевт, аптекар, винахідник гасу, засновник промислової нафтопереробки в Галичині. Свого часу зі Львова переїхав до Борислава, де відкрив аптеку і займався нафтопереробкою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.