Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 28 січня 2021, 10:49

Керівника одного з лісгоспів Львівщини спіймали на хабарі

хабар

Посадовець вимагав 72 тис грн за продаж необлікованого лісу без дозвільних документів.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затримали керівника одного з лісових господарств Львівської обласної ради під час одержання хабара.

"Посадовець розробив злочинну "схему" вимагання та одержання коштів за відпуск деревини без офіційної оплати та документального оформлення. Він вимагав від місцевого мешканця 70 тисяч гривень за сприяння у безперешкодному відпуску 100 м куб лісопродукції" – наголосили у прокуратурі.

Керівника лісгоспу затримали одразу після отримання ним останньої частини хабара у 42 тис грн. Раніше правоохоронці вже задокументовували два факти отримання посадовцем коштів на 28 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення хабарнику про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у червні 2020 року головного інженера одного із ліспоспів Львівщини викрили на хабарництві ,а на початку січня того ж року посадовці лісгоспу у області незаконно зрізалидерева на суму більше мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.