Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

правопис

ukrinform

П'ятниця, 29 січня 2021, 11:46

Кабмін оскаржуватиме рішення суду про скасування нового українського правопису.

правопис

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення уряду про введення нового українського правопису.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України на своїй сторінці у Facebook.

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною та скасував постанову Кабінету міністрів України про введення нового українського правопису. 

У міністерстві вважають, що рішення судущодо правопису є незаконним, тому вони будуть його оскаржувати.

"28 січня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною та скасував постанову Кабміну про запровадження нового українського правопису. У зв’язку з цим хочу повідомити, що ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК та оскаржуватимемо його в апеляційній інстанції. На те, аби подати апеляцію, уряд має 30 днів" – заявила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

Зазначимо, 22 травня 2019 року уряд на своєму засіданні схвалив Український правопис у новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису. А у червні того ж року нова редакція правопису набула чинності, її опублікували на офіційних сайтах Міносвіти та Національної академії наук.

Згідно з новаціями, нормою стало говорити й писати "проєкт" і "траєкторія", українцям розширили можливість вживання фемінітивів, а також змусили писати без дефісу такі слова, як "експрезидент" та "віцепрем'єр".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.