Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Вітренко

espreso.tv

П'ятниця, 29 січня 2021, 12:51

22 нардепи з Львівщини не підтримали кандидатуру Вітренка на посаду міністра енергетики

Юрій Вітренко

Верховна Рада не підтримала призначення Юрія Вітренка міністром енергетики.

Вчора, 28 січня, Верховна Рада не прийняла постанову про призначення першим віце-прем’єром – міністром енергетики колишнього виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка. "За" проголосували 204 народних депутатів, що є недостратнім для прийняття рішення.

З львівських нардепів постанову підтримали: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра).

Були присутні у залі, але не голосували: Юрій Камельчук (Слуга народу), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Утрималися: Ірина Верещук (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність). 

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Зазнамимо, за призначення Вітренка на цю посаду депутати голосували вже вдруге. Вперше його кандидатуру нардепи відхилили під час голосування 17 грудня 2020 року, однак вже 21 грудня Кабмін на позачерговому засіданні  призначив Вітренка першим заступником міністра енергетики. На нього також поклали тимчасове виконання обов'язків міністра.

Крім цього, у понеділок, 25 січня, президент Володимир Зеленський на засіданні фракції "Слуга народу" просив підтримати Юрія Вітренка під час голосування в парламенті на посаду міністра енергетики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.