Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сумало Назарій

lvivoblrada.gov.ua

Понеділок, 1 лютого 2021, 17:59

Система реагування на інформацію про злочини у Львові має запрацювати якнайшвидше - Назарій Сумало

Сумало Назарій

Депутати Львівської облради вимагають у Нацполіції пришвидшити реалізацію міжнародного проєкту.

Про це йшлося сьогодні під час спільного засідання комісій з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва та з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, - повідомила прес-служба Львівської облради. 

Проект «Створення системи швидкого реагування на інформацію про злочини та події Львова» став переможцем програми Східного партнерства у 2018 році. Він передбачає завершення будівництва нової адміністративної будівлі львівської поліції на вул. Стрийській, у якій буде розташований центр оперативного реагування на злочини, а також ремонт відділів поліції та закупівлю техніки. В межах проекту планується закупівля камер відеоспостереження для Львова та низки іншого обладнання для патрульних. Також передбачено придбання поліцейським нових автомобілів: для виїзної криміналістичної лабораторії, для довезення поліцейських оперативно-раптової дії на місце подій, для розгортання виїзного командного штабу для контролю та безпеки під час проведення масових заходів.

Проєкт на 90% фінансується Європейським Союзом. Загальний бюджет  – 6 млн євро. 10% від усієї суми, тобто 600 тис. євро, на реалізацію проєкту має забезпечити українська сторона. Частину коштів планували виділити Головне управління Нацполіції України та обласна рада. Однак основні роботи досі не розпочалися. За інформацією представника обласного управління Нацполіції, договір між Нацполіцією та облрадою був підписаний ще у лютому минулого року. Наразі ж лише відбувся тендер щодо будівництва адмінбудівлі по вулиці Стрийській.

Голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, депутат від ВО «Батьківщина», Назарій Сумало наголосив, що така ситуація турбує депутатів, реалізація проекту має нарешті зрушити з місця.

«В результаті реалізації цього проекту ми повинні отримати якісні послуги Нацполіції як щодо загальної профілактики злочинності, так і швидшого розкриття злочинів. Нам важливо все ж таки реалізувати його, щоб не підвести наших міжнародних партнерів, які повірили в нас, у те, що ми можемо здійснити цей інфраструктурний проект. Тому, звертаючись до керівників проекту, Нацполіції у Львівській області, просимо максимально пришвидшити проведення необхідних тендерів, розпочати ремонтні роботи у відділах поліції, закупити техніку та найважливіше - добудувати адміністративну будівлю на вул. Стрийській. Зі свого боку, обласна рада, яка підписала меморандум про співпрацю щодо цього проекту, вам усіляко сприятиме та виконуватиме свої зобов’язання. Зараз гостро стоїть питання зрушити з місця реалізацію цього проекту», - наголосив Назарій Сумало.

Він також запропонував представнику Нацполіції регулярно інформувати комісію, щодо ходу реалізації проекту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.