Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

журналістська діяльність

Вівторок, 2 лютого 2021, 15:36

9 нардепів з Львівщини не підтримали збільшення штрафів за злочини проти журналістів

журналістська діяльність

Верховна Рада схвалила збільшення штрафів за злочини проти журналістів.

Сьогодні, 2 лютого, Верховна Рада схвалила законопроект №3633, згідно із яким збільшуються штрафи за злочини проти журналістів. "За" проголосував 341 народний депутат.

Зокрема, за незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів та технічних засобів, незаконну відмову в доступі його до інформації, незаконну заборону висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб'єкта владних повноважень і будь-яке інше умисне перешкоджання профдіяльності журналіста каратимуть штрафом у 8 500 – 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

За вплив у будь-якій формі на журналіста для перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків або переслідування через його професійну діяльність загрожує штраф в 17-34 тисяч гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 4 років.

Якщо такі дії вчинила посадова особа з використанням свого становища або за попередньою змовою групою осіб, розмір штрафу складе 34-51 тисячу гривень. Або за це передбачене позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу),  Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олена Кондратюк (позафракційна), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Роман Лозинський (Голос). 

Були присутні у залі, але не голосували: Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє).

Відсутні на пленарному засіданні: Андрій Герус (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Наталія Піпа (Голос).

Утрималися: Євген Петруняк (Слуга народу).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.