Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 3 лютого 2021, 11:36

Львівщина перестала бути комфортною областю для ведення бізнесу

Львівщина

Львівська область опустилася на три позиції і вийшла з ТОП-5 рейтингу найкомфортніших областей для ведення бізнесу в Україні.

Про це йдеться у рейтингу Regional Doing Business, який оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України.

За результатами дослідження, найкомфортнішою для ведення бізнесу в 2020 році стала Житомирська область. Натомість Львівщина, порівняно із 2018 роком, опустилася у цьому рейтингу на три позиції і зайняла 8 місце.

До топ-3 також увійшли Чернігівщина (2 місце) і місто Київ (3 місце), а останні сходинки у рейтингу 2020 року обійняли Київська область (досліджувалась окремо від столиці), Луганська область (дослідження за містом Сєвєродонецьк), Харківщина, Херсонщина, Хмельниччина та Миколаївщина.

За словами виконавчого директора Офісу ефективного регулювання BRDO Олексія Дороганя, це вже третє дослідження сприятливості умов ведення бізнесу в українських областях, яке проводить BRDO.

Рейтинг здійснюється на підставі опитування згідно з адаптованою методологією Doing Business Світового банку. Він визначається за сумою балів, набраною обласним центром у шести компонентах: започаткування бізнесу, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, одержання дозволів на будівництво та електронні сервіси.

Участь в опитуванні взяли 1754 респонденти з 25 областей та міста Києва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.