Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 3 лютого 2021, 12:32

Більше 40% львів'ян мають імунітет до Covid-19 – дослідження лабораторії Сінево

Львів

За даними дослідження лабораторії "Сінево", у 42% мешканців Львова є антитіла від Covid-19.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними мережі лабораторій "Сінево", їхні фахівці, проаналізувавши результати тестування населення на антитіла IgG до Covid-19 в мережі лабораторій "Сінево" у всій Україні, встановили, що 52% українців мають імунітет до Covid-19.

Із травня 2020 року до січня 2021 року дослідження на антитіла IgG в мережі пройшли більше ніж 140 тисяч осіб.

"За підсумками тестування в січні 2021 року, кількість клієнтів із виявленим імунітетом до Covid-19 залежно від регіону становить від 44% до 60%. Водночас ще в жовтні 2020 року відсоток клієнтів із позитивним тестом на імунітет становив 33%, а в липні – 9%", – наголосили в "Сінево".

За оцінкою директора з розвитку мережі "Сінево" Миколи Бутенка, найвищий відсоток населення з позитивним результатом тестування на антитіла IgG у січні зафіксували в Херсоні – 61%, в Одесі – 56%, в Миколаєві – 54%.

Натомість найнижчий рівень виявили в західному регіоні, де він у середньому становить 44%. Зокрема, в Чернівцях – 51%, на Волині – 47%, в Тернополі – 46%, Івано-Франківську – 44%, у Львові – 42%, у Рівному – 39%, на Закарпатті та в Хмельницькому – 38%.

Найвищий відсоток виявлення антитіл IgG, що свідчать про наявність імунітету до Covid-19, у людей віком старше 60 років і становить 51%. Найнижчий рівень – у людей у віком від 20 до 40 років – 31%. 

За словами Миколи Бутенка, дослідження на антитіла lgG проводять у центральній лабораторії "Сінево" у Києві на американському автоматичному обладнанні й тест-системах компанії Abbott (США), а також на німецькому автоматичному обладнанні й тест-системах компанії Euroimmun (Німеччина).

Зазначимо, сьтаном на сьогодні у Львівській області  офіційно підтвердили 71628 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.