Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Четвер, 4 лютого 2021, 13:00

Зеленський призначив керівників трьох РДА Львівщини

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський призначив голів Стрийської, Самбірської та Золочівської РДА.

Про це йдеться в указах Президента України №33/2021-рп№32/2021-рп та №31/2021-рп від 3 лютого 2021 року.

Вчора, 3 лютого, президент Володимир Зеленський підписав розпорядження, якими призначив Богдана Янка головою Стрийської районної державної адміністрації, Івана Ільчишина – головою Самбірської РДА та Василя Маркевича – головою Золочівської РДА.

Перед цим Зеленський звільнив, згідно із реформою децентралізації та з процедурою ліквідації старих районів й створення нових, Янка і Маркевича з їхніх попередніх посад, вони також очолювати РДА Стрийщини і Золочівщини.

Зазначимо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади разом із Львівською ОТГ і уряд затвердив план утворення нових районів на Львівщині. Це Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Богдан Янко очолював Сколівську райдержадміністрацію з 30 серпня 2018 року, його призначив ще екс-президент Петро Порошенко. Раніше Янко працював у Стрийському міськрайонному суді.

Іван Ільчишин очолив Самбірську РДА з серпня 2020 року. До цього Ільчишин обіймав посаду першого заступника голови Самбірської районної адміністрації.

Василь Маркевич був головою Золочівської РДА з грудня 2019 року. Перед своїм призначенням працював у ТзОВ "Д-Мікс Україна", яке спеціалізується на виробництві кормів для тварин, а у 2015 році він був начальником Золочівського районного управління юстиції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.