Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Степану Бандері

Фб Москаленка

П'ятниця, 12 лютого 2021, 11:53

Пам’ятник Степану Бандері у Львові облили фарбою студенти з Хмельниччини

пам'ятник Степану Бандері

Правоохоронці встановили осіб, причетних до пошкодження пам’ятника Степану Бандері у Львові.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці затримали двох студентів одного із львівських навчальних закладів, уродженців Хмельниччини, віком 19 та 24 роки, які ще 5 лютого цього року пошкодили пам’ятник Степану Бандері у Львові.

"Проведеними оперативно-розшуковими заходами, до яких були залучені співробітники різних служб та підрозділів поліції Львівщини, Служби безпеки України та прокуратури, було встановлено осіб, причетних до скоєння цього злочину. За місцями їх проживання проведені санкціоновані обшуки із залученням спецпризначенців поліції Львівщини, під час яких були вилучені речові докази. Слідчі вже повідомили зловмисникам про підозри, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи", – наголосив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.297 (Осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, борця за незалежність України у ХХ столітті, учасника партизанського руху, підпільника) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, до цього у Львові нівечили пам'ятник Степану Бандері у 2019 році. Тоді його розмалювали радянською символікою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.